Laos met kinderen
www.verrereizenmetkinderen.nl Laos Vietnam Cambodja

Contact maken met thuis

Internet
Internetverbindingen zijn in Laos wat schaarser dan in de beide grote buurlanden. Wij kwamen weinig internetcafés tegen en moesten flink zoeken naar onderkomens met Wifi. Toch is het allemaal wel te vinden. Opvallend vonden wij dat er in Vang Vieng, ondanks vooraankondigingen op websites, geen accommodatie met wifi te vinden is in de duurdere resorts langs de rivier. Wij moesten hier genoegen nemen met de enige computer (met een heuse inbelverbinding) die het resort rijk was. Voor snelle internetverbindingen of wifi moet je bij de backpackeraccomodaties zijn. We zien hier net als vorig jaar in Thailand dat wifi sneller aangeboden lijkt te worden in goedkope guesthouses dan in de onderkomens in het midden segment.

Telefoon
Telefoneren vanuit Laos naar thuis is goedkoop, mits je natuurlijk een Laotiaanse simkaart in je toestel doet. Een simkaart van M’phone is op veel plaatsen verkrijgbaar, heeft een goed bereik en kost 5USD waarvan een beltegoed van 2,5 USD. Bellen naar het buitenland kost 0,2USD per minuut met je eigen mobiel. Leuk voor de opa’s en oma’s thuis als je kinderen de nieuw geleerde liedjes kunnen zingen zonder dat je zenuwachtig hoeft de worden van de rekening.

Televisie
Op de meeste kamers in het midden en dure segment staat een tv met veelal de gebruikelijke Aziatische zenders en vaak ook internationale als CNN, Animal Planet en Cartoonnetwork. Ook hier onze favoriet: Tom & Jerry op Cartoon Network van 12.00-13.00 uur.