Laos met kinderen
www.verrereizenmetkinderen.nl Laos Vietnam Cambodja

Overnachten met kinderen in Laos

In Laos is een zeer groot aanbod van goedkope kamers in guesthouses. Deze zijn moeilijker vooraf te reserveren omdat ze vaak niet beschikken over een website of emailadres. Reis je op de ‘bonnefooi’ met een laag budget, dan kun je zeker buiten het piekseizoen makkelijk een kamer vinden. De kamers zijn overigens vaak wel zo klein dat er geen travelbed meer bij past. In dat geval zul je twee kamers naast elkaar kunnen nemen. Familyrooms zijn overigens weinig te vinden.

Reizigers die accommodatie zoeken in het tussensegment hebben het iets moeilijker. Tussen de 25 USD en 60 USD wordt er weinig aangeboden. Voor die prijzen kun je warm water, een tv, een koelkast en airconditioning verwachten. Of het ook nog werkt hangt af van de stroomvoorziening. Niet alle accommodatie in deze prijsklasse hebben eigen generators en de stroom valt wel eens uit. Eigen generators mag je wel verwachten in het topsegment. Het topsegment van hotels boven de 100 dollar kwamen wij alleen in Vientiane en Luang Prabang tegen en zullen waarschijnlijk in de rest van het land ook nauwelijks te vinden zijn. Grote ketens als Sheraton en Sofitel zijn afwezig in Laos voor zover wij hebben kunnen nagaan.

Luang Prabang neemt in Laos een aparte plek in. Sinds er ook internationale vluchten naar de stad gaan is de toeristenstroom geweldig gegroeid. Het is ook zeker niet, zoals de rest van Laos, een echte backpackerbestemming meer. De toeristen die nu komen hebben meer te besteden en dat is te merken aan het aanbod in duurdere en luxere hotels en resorts. Wij vonden het lastig om er onderkomen te vinden in het tussensegment, maar dat had ook zeker te maken met onze wens om wifi op de kamer te hebben. Overigens kregen we wel de indruk dat de groei in accommodatie geen gelijke pas houdt met de aanzwellende toeristenstroom. Een rondje langs 25 guesthouses in het centrum leverde eind januari 2008 20 keer ‘fully-booked’ op. Luang Prabang is ook de eerste plek in Zuidoost Azië waar we te maken kregen met een ‘restricted child policy’van hotels. Het wordt nergens hardop gezegd maar we merkten dat er deuren dichtgingen als we onze kinderen ter sprake brachten. Websites van hotels zijn er eerlijker in. In ieder geval van twee hotels in de stad valt te lezen dat ze zo’n policy hanteren. Laat je niet afschrikken door de drukte en de childpolicy. In Luang Prabang zagen we de meeste westerse toeristen met kinderen en de stad is het bezoeken zeker waard. Wellicht dat je iets buiten het centrum meer welkom bent. Er zijn in ieder geval genoeg resorts in de omgeving te vinden die kinderen een hartelijk welkom bieden.

Klik hier voor onze eigen reviews over accommodatie in Laos.
Onze uitgebreide informatie over accommodatie in Zuidoost Azië vindt je hier.